Vill du få ett sms när någon svävar i livsfara?

Ibland är det bråttom att sätta press på makthavare för att någon som svävar i livsfara måste friges. När vi får information om att en människas liv är i fara utfärdas en blixtaktion.

av Johan, fundraiser på Amnestys svenska sektion

Vi har startat ett nätverk dit du kan anmäla dig om du vill få ett sms med en petition som du kan skriva under när vi behöver sätta extra press på makthavare. Det kallar vi att vara sms-aktivist. Det kostar en liten slant – 10 kr per månad (eller mer, om du väljer det). Men att vi finns där för någon i rätt tid kan betyda skillnaden mellan liv och död.

Bli sms-aktivist!

* Obligatorisk uppgift.

Tack!

nu behöver du bara bekräfta via sms:et som är på väg till din telefon.

 

Och det fungerar.

Här är några exempel:

Den spanska regeringen lade fram ett lagförslag som allvarligt skulle kränka kvinnors rättigheter i landet. De lagändringar som föreslogs skulle innebära drastiska försämringar i den befintliga abortlagen och ge allvarliga konsekvenser för kvinnor och unga flickor som vill göra abort. Till slut avvisades dock förslaget av premiärministern vilket välkomnades av Amnesty som drivit en världsvid kampanj, som samlat mer än 133 400 underskrifter, bland annat från våra sms-aktivister för att protestera mot förslaget och med en uppmaning till den spanska regeringen att dra tillbaka lagen.

Gula ballonger med svart text "My body" och Amnestys logga.

© Amnesty International

Moses var 16 år när han, i november 2005, greps i Ekpan i delstaten Delta misstänkt för väpnat rån. Han påstods ha stulit telefoner och liknande tekniksaker för ett värde av knappt 5 000 kronor.  Moses erkände efter att ha blivit brutalt torterad. Den 12 november 2013, 24 år gammal och efter att ha tillbringat åtta år i fängelse i väntan på rättegång, dömdes Moses till döden.

Men efter hundratusentals, tusentals bara från Sverige, protester och hälsningar till Moses frigavs han tidigare i år.

Foto på Moses Akatugba

Moses Akatugba © Amnesty International

Med ett knapptryck kan du göra stor skillnad för människor i utsatta situationer, brukar vi säga. Och det är verkligen sant. Som sms-aktivist blir du en del av ett världsomspännande nätverk som protesterar.

Du blir sms-aktivist genom att skicka AKTIVIST START till 72 970. Här kan du hitta mer information: www.amnesty.se/engagera-dig/agera/sms-aktivist/ Du kan närsomhelst stoppa din prenumeration.

Om du vill hitta ett annat sätt att stödja Amnesty eller engagera dig på annat sätt, kolla här

21 september, 2015